13.500 de romi au fost expulzaţi din Franţa în 2014

Aproape 13.500 de romi au fost expulzaţi din Franţa în 2014. Cifra este mai mică decât în 2013, dar reprezintă 80% din populaţia care trăieşte în tabere improvizate. Romii au fost expulzaţi din 138 de locuri diferite, arată Liga Drepturilor Omului şi European Roma Rights Center.

În plus, 966 de oameni au rămas fără adăpost, din cauza a 17 incendii. Autorităţile franceze au expulzat mai mult de trei tabere pe săptămână, arată rapoartele celor două asociaţii. Acestea estimează că politica Franţei de expulzare este ilegală, violează dreptul internaţional şi dreptul Uniunii Europene în materie de evacuări forţate.

Patru din cinci oameni care trăiau în tabere improvizate au fost expulzaţi. Anumite regiuni evacuează masiv, în timp ce altele sunt mai permisive.

Politica de expulzare zădărniceşte orice efort de integrare şi măreşte vulnerabilitatea romilor, care sunt din ce în ce mai marginalizaţi. Asociaţiile cer guvernului de la Paris să înceteze de urgenţă evacuările şi să ofere soluţii de cazare serioase, pe termen lung.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.