Acuzată de înşelătorie, Coreea de Nord protestează

Acuzată de înşelătorie, Coreea de Nord protestează. Phenianul îl atacă pe fostul preşedinte sud-coreean Lee Myung-Bak, care a scris în memoriile sale că fraţii din Nord au încercat facă bani din organizarea unui summit de 10 miliarde de dolari.

Fostul preşedinte „a încercat să transforme negrul în alb prin lucrarea sa mincinoasă”, acuză Comisia pentru reunificare pacifistă a patriei mamă de la Phenian.

„Nu avem nevoie să intrăm în detalii”, precizează Comisia. „În rezumat, trădătorul Lee ne-a contactat şi ne-a implorat să acceptăm un trimis psecial sau un summit, atunci când era încolţit politic. Avem dovezi pentru tot ceea ce spunem”, a transmis forul nord-coreean.

În cartea sa de memorii, Lee Myung-Bak povesteşte că, în 2009, Corea de Nord a cerut „absurda” sumă de 10 miliarde de dolari şi aproape un milion de tone de ajutor alimentar, în schimbul organizării unui summit intercoreean.

Posibilitatea organizării unui al treilea summit, după cele din 2000 şi 2007, a fost discutată atunci când Coreea de Nord a trimis o delegaţie pentru a asista la funeraliile fostului preşedinte sud-coreean Kim Dae-Jund, în august 2009.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.