Alertă de terorism la nivel maxim în Italia

Italia a ridicat alerta de terorism la nivel maxim, după atentatul din Tunisia.Potrivit ministrului italian de Externe, Paolo Gentiloni, patru din victimele jihadiştilor de la Muzeul Bardo ar fi italieni, dar doar doi au fost confirmaţi.

„Toate nivelurile de alertă pentru mobilizarea forţelor de securitate sunt la maximum şi se concentrează asupra ameninţării teroriste”, a declarat Gentiloni. Ministrul a precizat că, din punct de vedere „tehnic, ne aflăm într-o fază premergătoare alertei maxime”, deoarece serviciile de informaţii nu au detectat „ameninţări specifice”.

Pe de altă parte, procurorul Romei a deschis miercuri o anchetă cu privire la atacul terorist comis la Muzeul Bardo din Tunis, potrivit unor surse judiciare citate de agenţia italiană de ştiri şe site. Procurorul Francesco Scavo conduce ancheta preliminară, iar anchetatorii aşteaptă primele rapoarte din partea Carabinieri ROS, o unitate paramilitară de poliţie, şi Digos, o unitate specializată în lupta împotriva terorismului din cadrul poliţiei, potrivit aceloraşi surse.

Gentiloni a mai anunţat joi că probabil patru italieni au fost ucişi în atacul terorist comis miercuri la Tunis. Două morţi au fost confirmate, iar despre alte două persoane nu existau informaţii, a precizat ministrul.

Atacul s-a soldat în total cu 23 de morţi – inclusiv cei doi terorişti -, iar alte aproximativ 50 de persoane, cel mai probabil turişti, au fost rănite grav.

„Este posibil să fie vorba despre patru victime italiene, dar aşteptăm confirmarea oficială”, a spus Gentiloni pentru RAI.

Turiştii italieni au ajuns la Tunis la bordul pachebotului de croazieră Costa Fascinosa, potrivit unor surse de la Ambasada Italiei în Tunisia.

Printre turişti se afla şi Francesco Caldara, un pensionar din oraşul Novara, ucis în atac, au declarat rude ale acestuia pentru Ansa. Soţia sa, Sonia Reddi, a fost rănită uşor în atac.

Cealaltă victimă a fost identificată ca Orazio Conte, un expert în computere din Torino.

Potrivit premierului tunisian Habib Essid, printre morţi se află turişti din Germania, Franţa, Italia, Polonia şi Spania.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.