Alertă în Mexic, după ce a fost furată o substanţă radioactivă

In Mexic a fost furat iridium 192O stare de alertă a fost emisă pentru cinci state din Mexic, după ce a fost furată o substanţă radioactivă. Este vorba despre iridium-192, o substanţă radioactivă industrială, care a fost furată de la o fabrică din oraşul Cardenas, statul Tabasco, în sud-estul ţării. De fapt, a fost furată camioneta în care se afla substanţa periculoasă.

Potrivit Comisiei naţionale de securitate nucleară, a fost emisă o alertă pentru unităţile de protecţie civilă din statele Tabasco, Campeche, Chiapas, Oaxaca şi Veracruz. De asemenea, sunt în stare de alertă şi armata, forţele navale şi poliţia federală.

Substanţa care a fost furată este folosită pentru radiografii industriale şi, dacă este scoasă din ambalajul său, poate fi foarte periculoasă. Dacă nu este manipulată conform unor proceduri de securitatea adaptate, poate provoca leziuni permanenete sau poate fi chiar mortală, în caz de contact prelungit.

Nu este pentru prima oară când este furat material radioactiv în Mexic. În luna februarie, autorităţile au recuperat în statul Hidalgo, în centrul ţării, trei camionete care fuseseră furate şi care conţineau material radioactiv de uz industrial. Incidente similare au fost înregistrate şi în iulie 2014 şi decembrie 2013.

În toate cazurile precedente s-a stabilit că hoţii voiau doar maşinile şi nu ştiau că acestea conţin substanţe periculoase.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.