Alertă teroristă în Germania

Cel mai mare carnaval din nordul Germaniei a fost anulat din cauza unei alerte teroriste. Primarul din Braunschweig şi poliţia le-au cerut locuitorilor să nu iasă pe traseul pe care ar fi trebuit să fie parada. Anunţul a fost făcut puţin înainte de ora 11, iar carnavalul trebuia să înceapă la 11.20.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, carnavalul a fost anulat pentru că surse de încredere au furnizat informaţia că va avea loc un atentat terorist de tip islamist. Atentatul care era organizat în Germania nu are legătură cu atentatele de la Copenhaga, de ieri.

Festivitățile de la Braunschweig, care au loc în fiecare an, reprezintă cea mai importantă defilare din nordul Germaniei în timpul tradiționalului sezon al carnavalurilor din luna februarie, eveniment la care erau așteptați 250.000 de vizitatori.

Luna trecuta, carnavalul de la Koln, cel mai mare din Germania, a interzis purtarea unei banderole de susţinere a caricaturiştilor fracezi ai revistei Charlie Hebdo, din raţiuni de securitate.

Comitetul carnavalului a afirmat că susţine mesajul care apără libertatea de exprimare şi a presei. Dar a primit mesaje de îngrijorare la nivel local pe care le-a luat în serios, chiar dacă nu a primit nicio informaţie despre o posibilă ameninţare teroristă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.