Amedy Coulibaly şi-a filmat crimele de la Hyper Cacher

Amedy Coulibaly a filmat cu o cameră Go Pro primele şapte minute ale luării de ostatici de la supermaketul Hyper Cacher de la Paris. Imaginile arată cum Coulibaly execută cu sânge rece trei dintre ostatici, scrie Le Nouvel Observateur, care a intrat în posesia imaginilor.

La ora 13, pe 9 ianuarie, Amedy Coulibaly îşi face apariţia la magazinul Hyper Cacher de la Porte de Vincennes. Este înarmat ca şi cum ar pleca la război.

„Veniţi aici, dacă nu îi omor pe toţi!”, le-a spus Coulibaly ostaticilor. „Nu mişcă nimeni!”, a spus apoi Coulibaly nervos şi a ameninţat clienţii magazinului că îi ucide dacă nu îi ascută ordinele. Apoi ia la întâmplare un client, îl întreabă cum îl cheamă şi îl execută, cu sânge rece, sub privirile celorlalţi ostatici.

În cursul celor şapte minute filmate, trei oameni sunt ucişi. Coulibaly încearcă să îşi explice gestul: „N-aţi înţeles, nu? De ce origine sunteţi?”. „Evreu”, îi răspunde un ostatic. „Păi vedeţi, ştiţi de ce sunt aici. Alah Akbar!”.

Un ostatic încearcă să îi explice că nu au făcut nimic. „Nu faceţi nimic? Nu finanţaţi?” spune Coulibaly. Iar unei femeie care îi cere să o lase să iasă ca să ia copilul care a rămas în maşină atacatorul îi spune să nu îşi facă griji, il va lua în curând poliţia. El spune că nu ucide femei: „Am omorât o femeie? Până acum nu am omorât femei. Nu sunt ca voi, până acum!”, urlă Coulibaly.

Pe filmare nu se aud bine, uneori, sfârşiturile frazelor. Filmul se întrerupe la minutul 7.45. Poliţiştii au remarcat că atacatorul nu era expert în mânuirea armelor şi că ia luat mai mult de zece secunde ca să găsească butonul de scoatere a încărcătorului kalaşnikovului, pentru a-l înlocui.

Nici la informatică nu se pricepea foarte bine. Coulibaly i-a cerut unui ostic să îl ajute să descare imaginile de pe camera Go Pro pe calculator.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.