Americanii au pierdut urma armelor pe care le-au trimis în Yemen

Americanii au pierdut urma armelor pe care le-au trimis în Yemen. Pentagonul a trimis echipament militar de 400 de milioane de dolari în Yemen însă, din cauza haosului care domneşete în ţară, o parte din arsenal a dispărut.

Din 2006, americanii au început să trimită în Yemen echipament militar. Nu doar mitraliere, ci şi elicoptere, staţii radio, sisteme de supraveghere şi avioane.

Se pare că rebelii şiiţi au preluat controlul unor depozite de arme şi baze ale armatei din Yemen, şi implicit asupra unei părţi a echipamentului militar furnizat de Pentagon.

„Situaţia din Yemen a limitat capacitatea noastră de a face controale de rutină a acestor arme”, a recunoscut un responsabil american pentru Guardian. Pentagonul nu precizează ce tip de echipement militar s-a pierdut, dar spune că face eforturi susţinute pentru a-l regăsi.

Situat în sudul Peninsulei Arabice, Yemenul se află de mai mulţi ani într-o situaţie politică şi militară instabilă. Ţara se confruntă cu o rebeliune şiită, dar şi cu grupuri armate ale Al-qaida în Peninsula Arabică şi Yemen.

Statele Unite ale Americii au desfăşurat mai mult de 110 raiduri aeriene în Yemen, din 2009 şi până acum.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.