Analiza celei de-a doua cutii negre a avionului prăbuşit în Franţa

A doua cutie neagra a avionului prabusit in FrantaAnaliza celei de-a doua cutii negre a avionului prăbuşit în Franţa confirmă acțiunea deliberată a copilotului. Odată rămas singur în cabină, Andreas Lubitz a redus altitudinea de zbor, potrivit anchetatorilor. 150 de oameni au murit după ce un avion Germanwings Airbus A320 s-a izbit de Alpii francezi.

‘O primă lectură’ a cutiei negre găsite joi ‘arată că pilotul prezent în cockpit a utilizat pilotul automat pentru a seta o viteză mică spre o altitudine de 100 de picioare, apoi, de mai multe ori, în timpul coborârii, pilotul a schimbat setarea pilotului automat pentru a crește viteza de coborâre a aeronavei’, a indicat într-un comunicat Biroul francez de anchete și analize (BEA).

BEA nu oferă niciun element suplimentar, dar a precizat că această ‘muncă (de analiză) continuă pentru a se stabili derularea factuală precisă a zborului’.

Prima cutie neagră a A320 care conținea înregistrarea de sunete și conversații în cabina de pilotaj a fost găsită la scurt timp după accident.

Analiza sa a condus la suspectarea copilotului Andreas Lubitz ( 27 de ani) de a fi comis un act sinucigaș, provocând astfel moartea celorlalte 149 de persoane aflate la bordul avionului, care s-a zdrobit practic de un versant al Alpilor francezi, cu o viteză de 700-800 km/oră.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.