Anchetă privind o posibilă celulă teroristă spaniolă

Anchetă privind o posibilă celulă teroristă spaniolă, după ce unul dintre cei trei autori ai atacurilor de la Paris, Amedy Coulibaly, a stat la Madrid timp de trei zile, între 30 decembrie și 2 ianuarie. Coulibaly a fost însoțit de un individ încă neidentificat, scrie ziarul catalan La Vanguardia.

Trecerea prin Madrid a iubitei sale Hayat Boumeddine era cunoscută. Cu toate acestea, prezența sa timp de trei zile în capitala spaniolă împreună cu Boumeddine reprezintă o noutate.

Potrivit autorităților turce, tânăra femeie a sosit la Istanbul din Madrid și apoi ar fi intrat în Siria la 8 ianuarie, scrie La Vanguardia.

Serviciile antiteroriste spaniole desfășoară o anchetă împreună cu cele din Franța în legătură cu activitățile lui Coulibaly în Spania pentru a stabili posibila existență în această țară a unei celule de sprijin.

Potrivit autorităților spaniole, circa 70 de combatanți islamiști care au părăsit Spania pentru a ajunge în zone de conflict au revenit în țară în 2014. Ministrul de interne Jorge Fernandez Diaz a declarat recent într-un interviu că aproximativ zece combatanți ar fi revenit în Spania de la începutul anului 2015.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.