Andreas Lubitz a făcut tratament pentru tendinţe suicidare

Andreas Lubitz a făcut tratament pentru tendinţe suicidare. Copilotul avionului Germanwings prăbuşit în Franţa a fost în tratament psiho-terapeutic pentru tendințe suicidare în urmă cu mulți ani, înainte de a-și obține permisul de pilotaj, a declarat procurorul orașului Dusseldorf, Ralf Herrenbruck.

După aceasta și ‘până recent, au avut loc alte consultații la medic, în timpul cărora au fost acordate concedii medicale, însă fără să fie atestate tendințe suicidare sau agresivitate la adresa altuia’, a adăugat procurorul, într-o scurtă declarație scrisă, fără a preciza motivul acestor consultații și al concediilor medicale.

Parchetul din Dusseldorf a subliniat că nu a fost găsită nicio scrisoare care să anunțe o eventuală intenție de a prăbuși un avion sau de a revendica accidentul de marți.

Nimic ‘din mediul lui familial, personal sau de la locul său de muncă’ nu a permis până acum să se descopere informații privind eventuale motivații, a adăugat Parchetul german.

Andreas Lubitz (28 de ani) este suspectat că a prăbușit deliberat avionul companiei germane low-cost Germanwings, ucigând 149 de persoane și pe el însuși.

Vineri, Parchetul din Dusseldorf, unde locuia sporadic tânărul copilot, a anunțat că acesta a făcut obiectul unui concediu medical chiar în ziua catastrofei, la 24 martie. Anchetatorii au descoperit inclusiv certificate medicale rupte ce atestau incapacitatea sa de muncă.

Portretul care se conturează treptat este cel al unui tânăr prezentat ca sportiv, dar suferind de probleme psihologice și psihiatrice.

Potrivit publicației germane Bild am Sonntag, anchetatorii au descoperit în apartamentul lui Andreas Lubitz rețete pentru medicamente ce se prescriu bolnavilor maniaco-depresivi, precum și mari cantități de somnifere.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.