Articolul privind căsătoria între persoane de acelați sex, adoptat de Senatul francez

Senatul francez a adoptat marţi, cu 179 de voturi pentru şi 157 împotrivă, primul articol al proiectului de lege privind căsătoria între persoane de acelaşi sex, cel mai important, care autorizează persoanele de orientare homosexuală să se căsătorească.

Primul articol a fost adoptat fără modificări faţă de prima lectură în cadrul Adunării Naţionale (AN). Acest vot devine, astfel, definitiv, cu excepţia situaţiei în care proiectul de lege este respins la finalul examinării sale în Camera superioară a Parlamentului francez.

Articolul nu va fi supus unei a doua lecturi în AN şi nici unei Comisii paritare mixte.

Votat deja de deputaţii din cadrul AN, acest proiect de lege constituie prima reformă socială angajată de stânga, aflată la putere în Franţa.

Proiectul de lege privind căsătoria şi adoptarea de copii de către cupluri de acelaşi sex a fost adoptat în primă lectură, cu o majoritate largă, în cadrul AN, pe 12 februarie, după peste 15 zile de dezbateri aprinse şi examinarea a peste 5.000 de amendamente.

Cea mai mare parte a senatorilor de stânga – socialişti (PS), comunişti (CRC) şi ecologişti (RDSE) – a votat, marţi, pentru proiect.

Marea majoritate a reprezentanţilor dreptei franceze (în opoziţie) a votat împotrivă. Însă cinci senatori de drepta au votat pentru, doi s-au abţinut, iar altul nu a luat parte la vot.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.