Ashton Carter, noul şef al Pentagonului

Ashton Carter este noul şef al Pentagonului. Şeful Departamentului Apărării va superviza în special războiul împotriva grupării ISIS pentru restul mandatului lui Barack Obama. Alte probleme care se mai află pe agenda celui de-aş şaselea secretar al Apărării din ultimii şase ani se vor mai afla şi răspunsul SUA faţă de sprijinul acordat de Rusia separatiştilor din estul Ucrainei şi războiul din Afganistan.

Ashton Carter a fost numărul doi în Departamentul Apărării între 2011 și 2013 și și-a petrecut cariera în domeniul apărării și academic.

Carter a promis că va oferi sfaturi obiective Casei Albe, iar în cursul audierii pentru confirmarea în funcţie a afirmat că susţine schimbarea actualei politici a administraţiei Obama de a nu furniza armament Ucrainei.

Predecesorul lui Ashton Carter, Chuck Hagel, nu a reușit să se impună între Casa Albă și enorma mașină a Pentagonului. Dar Carter, 60 de ani, un tehnocrat strălucit care a fost deja numărul 2 al Pentagonului, ‘este una dintre personalitățile cele mai calificate numite vreodată’ în funcția de ministru al apărării, a apreciat Shawn Brimley, expert din cadrul think tank-ului Center pentru o nouă securitate americană.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.