Atac islamist în Bosnia

Atac islamist in BosniaUn poliţist a fost împuşcat şi alţi doi au fost răniţi într-un atac islamist, în Bosnia. Un bărbat a deschis focul la Zvornik, strigând „Allah Akbar”, au declarat autorităţile, care au denunţat un act terorist. Potrivit primelor informaţii, atacatorul a vrut să parcheze în faţa poliţiei din Zvornik şi când i s-a spus că nu are voie, a deschis focul.

Atacatorul a fost ucis într-un schimb de focuri cu forţele de ordine. El a fost identificat drept Nerdin Ibric, în vârstă de 24 de ani, un musulman provenind dintr-un sat din apropiere de Zvornik.

ISIS, la câteva sute de kilometri de România

„Totul duce spre legături cu mişcarea wahhabită. Dar trebuie să verificăm dacă este vorba despre un act izolat sau au fost şi alte persoane implicate”, a declarat ministrul de Interne sârb din Bosnia, Dragan Lukaci. Forşele de ordine au fost plasate în stare de alertă la cel mai înalt nivel.

În Bosnia este cunoscută prezenţa unei mişcări islamiste, deşi majoritatea musulmanilor din ţară sunt moderaţi. În jur de 40% dintre cei 3,8 milioane de locuitori ai Bosniei sunt musulmani, care trăiesc alături de sârbi creştin ortodocşi şi croaţi catolici. Două atacuri teroriste au avut loc în 2010 şi 2011, contra unui comisariat şi a Ambasadei Statelor Unite.

Islamiştii din Bosnia Herţegovina plănuiau un atac împotriva unui stat Scandinav

Potrivit estimărilor serviciilor secrete bosniace, în jur de 150 de bosniaci s-au alăturat jihadiştilor din Siria şi Irak, dintre care aproximativ 20 au murit. Alţi 50 de jihadişti s-au întors în ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.