Atentat în Tunisia, doi autori au fost identificaţi

Douăzeci şi doi de oameni au murit în urma unui atentat în Tunisia. Douăzeci dintre ei erau turişti din Germania, Spania, Italia şi Polonia. Teroriştii au deschis focul la Muezul Bardo din tunis, unul dintre roncipalele obiective turistice ale ţării. Doi dintre atacatori au fost identificaţi şi sunt căutaţi alţi doi sau trei presupuşi complici.

Premierul tunisian, Habib Essida, a confirmat că doi dintre atacatori sunt Yassine Abidi şi Hatem Khachnaoui. Unul dntre ei le era cunoscut pentru serviciile de informaţii, dar nu au fost precizate motivele. Essida a declarat că nu a fost încă stabilită o legătură între atacatori şi vreo grupare teroristă.

Prim-ministrul a mai afirmat că Tunisia colaborează cu alte state pentru a afla mai multe informații despre autorii atacului. Potrivit lui Essid, atacatorii au deschis focul asupra turiștilor în timp ce aceștia coborau din autocar și i-au urmărit apoi pe culoarele muzeului.

Totul a început cu un atac asupra Parlamentului. Pentru că au fost respinşi de forțele de securitate, teroriştii s-au refugiat în muzeul Bardo, cel mai mare din ţară, situat în imediata apropiere. Sute de turişti erau în interior în acel moment, iar 20 dintre ei au murit în schimbul de focuri dintre atacatori şi trupele speciale ale poliţiei, alături de un ghid al muzeului şi de un membru al forţelor de ordine. Luarea de ostatici s-a încheiat câteva ore mai târziu, odată cu uciderea a doi dintre terorişti.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.