Atentat la Ambasada Spaniei în Libia

Atentat la ambasada Spaniei din TripoliO bombă a explodat în faţa Ambasadei Spaniei în Libia. Nimeni nu a fost rănit. Potrivit unei surse din securiatea libiană, atenatul a fost revendicat de ISIS.

„Extremiști aparținând SI au ascuns o încărcătură explozivă lângă un zid exterior al ambasadei Spaniei din Tripoli, provocând pagube materiale clădirii ambasadei și clădirilor vecine”, a declarat Issam Naas, un purtător de cuvânt al autorităților de la Tripoli.

Filiala libiană a ISIS a revendicat atacul. „Soldați ai ISIS au atacat ambasada Spaniei din Tripoli cu mai multe încărcături explozive”, au scris jihadiştii pe contul de Twitter al grupării.

ISIS în Libia, noul front al islamiştilor

Islamişti loiali grupării Statul Islamic au revendicat o serie de asasinate de străini şi atacuri asupra unor ambasade şi câmpuri petroliere din Libia.

Islamişti ISIS au exploatat haosul din ţara nord-africană, în contextul în care două guverne, susţinute de grupări armate, luptă pentru preluarea controlului la patru ani de la îndepărtarea fostului dictator Muammar Kadhafi de la putere.

VIDEO ISIS a decapitat creştini etiopieni pe o plajă din Libia

Gruparea sunnită a revendicat duminică uciderea a aproximativ 30 de creştini etiopieni, la două luni după ce a decapitat 21 de egipteni copţi pe o plabă libiană.

Guvernul libian recunoscut la nivel internaţional funcţionează în estul ţării, după ce o facţiune rivală a preluat controlul asupra aeroportului din Tripoli, în august, şi a instalat o administraţie rivală.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.