Atentate ISIS în Yemen soldate cu 142 de morţi

Atentat ISIS în Yemen soldat cu 142 de morţi. Gruparea Stat Islamic a revendicattrei atentate sinucigașe care au vizat două moschei în care se rugau membri ai miliției șiite Houthi, care a preluat puterea la Sanaa la începutul anului.

Un al patrulea atac sinucigaș a avut loc în fața unei moschei din Saada, din nordul țării, regiunea din care provin rebelii Houthi. Conform Xinhua, un alt atac a avizat o clădire guvernamentală din orașul Saada.

Sunt primele atacuri revendicate de gruparea SI în Yemen, unde organizația cea mai bine implantată este Al-Qaida, care comite atacuri frecvente asupra Houthi și a forțelor de securitate.

În comunicat, ‘provincia Sana’a’ a SI dă asigurări că aceste atacuri nu sunt decât ‘partea vizibilă a icebergului’ și că în curând vor urma și altele împotriva Houthi.

Gruparea jihadistă susține că cinci kamikaze au fost implicați în comiterea atentatelor. Patru dintre ei s-au aruncat în aer în atentatele de la Sana’a și unul în cel de la Saada.

Atacurile din Yemen au loc după un alt atentat revendicat de gruparea SI, cel de la muzeul Bardo din Tunis, care s-a soldat cu 23 de morți, printre care 20 de turiști străini.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.