Au încetat căutările la locul prăbuşirii avionului Germanwings

Au incetat cautarile la locul prabusirii avionuluiAutoritățile franceze au încheiat operațiunea de căutare a rămășițelor umane la locul prăbușirii avionului Germanwings în Alpii francezi. Căutările se vor concentra acum pe recuperarea bunurilor victimelor, iar identificarea persoanelor aflate la bord va continua prin analizarea mostrelor de ADN. Recuperarea celor mai mari piese ale epavei avionului din munți va începe săptămâna viitoare.

Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană (AESA) a răspuns duminică informațiilor apărute în media conform cărora Comisia Europeană a intrat într-o dispută cu autoritatea aviatică din Germania după accident.

AESA „a evidențiat câteva cazuri de nonconformitate”, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt Dominique Fouda, făcând referire la informații conform cărora Biroul Federal de Aviație din Germania a fost atenționat că trebuie să rezolve mai multe probleme, de la numărul insuficient de angajați la nevoia de a derula verificări privind avioanele și personalul de bord.

Regulile privind siguranța aeriană din Germania sunt atent verificate după ce ancheta privind tragedia din Alpii francezi a concluzionat că operatorul low-cost Germanwings și compania-mamă Lufthansa au permis copilotului, un tânăr cu tendințe suicidare, să se afle la controlul unui avion de linie.

Mai multe autorități și companii aeriene din întreaga lume au implementat regula privind prezența a două persoane în permanență în cabina de pilotaj după accidentul de la 24 martie.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.