Australienii care refuză să îşi vaccineze copiii riscă să piardă ajutoarele de la stat

Vaccinare copiiAustralienii care refuză să îşi vaccineze copiii riscă să piardă ajutoarele de la stat. Premierul Tony Abott a anunţat că, potrivit noilor reglementări, părinţii care refuză să îşi vaccineze copiii riscă să piardă ajutoare de la stat în valoare de până la 11.000 de dolari pe an, începând din 2016. În prezent, părinţii pot opta să nu le facă copiilor lor anumite vaccinuri din motive religioase sau medicale, ori declarând pe proprie răspundere că se opun vaccinării.

Excepţiile existente cu privire la vaccinare pe motive medicale sau religioase vor fi menţinute, dar criteriile religioase vor fi sporite, a precizat Abbott.

„Alegerea familiilor de a nu-şi imuniza copiii nu este susţinută de politicile publice sau de cercetări medicale, iar astfel de acţiuni nu ar trebui suportate de contribuabili sub forma alocaţiilor pentru copii”, a declarat premierul Tony Abbott, într-un comunicat comun cu ministrul pentru Servicii sociale, Scott Morrison.

Mii de familii ar putea pierde ajutoarele sociale, în condiţiile în care Guvernul australian estimează că peste 39.000 de copii cu vârsta sub şapte ani nu au fost vaccinaţi din cauza obiecţiilor părinţilor.

Numărul copiilor australieni care nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei sau altor boli aproape s-a dublat în ultimii 10 ani, potrivit Guvernului.

Campaniile împotriva vaccinării s-au intensificat recent în statele occidentale, părinţii considerând că vaccinurile cauzează autism.

În urma acestui anunţ, peste 7.000 de persoane au semnat o petiţie împotriva acestei reforme.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.