Avion prăbuşit în Franţa: Cea mai mare bucată de corp este cât o valiză

Cea mai mare bucată de corp găsită în urma prăbuşirii avionului din Franţa este cât o valiză, a declarat unul dintre jandarmii care au coborât la locul accidentului. Acesta a mai povestit că singurul element identificabil din avion era un tren de aterizare. De altfel, cuvântul „pulverizat” revine aproape în toate descrierile sitului tragediei. Bucăţi din avion şi resturi ale corpurilor oamenilor aflaţi la bordul aparatului ce asigura cursa Germanwings de la Barcelona la Dusseldorf sunt împrăştiate pe patru hectare. Toţi cei care au survolat locul accidentului spun că imaginea este înspăimântătoare.

Locul în care s-a prăbuşit avionul şi situaţia găsită la faţa locului de chipele de salvare aduc certitudinea că niciunul dintre cei 150 de oameni din avion nu a supravieţuit. Totuşi, speranţele nu au fost abandonate. Ieri după amiază salvatorii au intrat în alertă, pentru că au văzut mişcare. Era vorba însă despre un jurnalist.

Tragedie aviatică la câţiva kilometri de locul unde s-a prăbuşit avionul Germanwings, în 1953

Căutările au fost reluate miercuri dimineaţa. Localnicii spun că, din ultimul punct în care se poate ajunge cu maşina, se mai fac cinci ore de mers pe jos până în zona Trois Eveches de pe Muntele Estrop. 300 de jandarmi şi 380 de pompieri au fost mobilizaţi. Ei vor încerca să recupereze ceea ce a rămas din pasageri, dar şi să găsească şi cea de-a doua cutie neagră a avionului Aitrbus A320. O cutie neagră a fost găsită deja, este cea care a înregistrat conversaţiile din cabina piloţilor. Ea a fsot deja trimisă spre analiză, însă se pare că este grav avariată, aşadar, şansele de a afla ce s-a întâmplat în cabină în minutele de dinainte prăbuşirii avionului în Alpii francezi sunt scăzute. Minsitrul francez de Interne a transmis însă că poate fi exploatat conţinutul.

VIDEO A fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în Franţa

Lufthansa a transmis că singura ipoteză pe care o ia în calcul este cea a unui accident. Avionul Germanwings prăbuşit în Franţa a decolat cu o oră întârziere de la Barcelona, pentru a fi reparate trapele, însă Lufthansa a transmis că nu era o problemă legată de siguranţă. Cu toate astea, mai mulţi piloţi Germanwings, divizia low-cost de la Lufthansa au refuzat să plece în cursă marţi, „din motive personale”. Pasagerilor le+au fost oferite bilete la alte companii aeriene sau bilete de tren. Şi miercuri, compania a transmis că mai multe curse sunt anulate, din cauza refuzului piloţilor de a se îmbarca.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României).

Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli, zeci de turci şi cel puţin un belgian.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.