Barcelona: Un elev de 13 ani a ucis un profesor cu arbaleta

Atac la Institutul Joan Fuster din BarcelonaUn elev de 13 ani din Barcelona a ucis un profesor cu arbaleta şi a rănit patru colegi. Atacul a avut loc puţin după ora 9 dimineaţa, la Institutul Joan Fuster, situat în cartierul La Sagrera din Barcelona. Profesor era un suplinitor de ştiinţe sociale.

Faptele s-au petrecut luni dimineața la orele locale 09:15. Poliția catalană, care l-a reținut deja pe presupusul făptaș, un minor, și reprezentanți ai Sistemului de Urgențe Medicale (SEM) s-au deplasat la locul incidentului. Răniții — o profesoară și trei elevi — au leziuni ușoare.

Potrivit martorilor oculari, tânărul a ajuns la școală la 09:00, cu o oră mai târziu decât era prevăzut, și s-a îndreptat direct spre clasa sa. Odată ajuns acolo, a atacat-o cu arbaleta pe profesoară și pe fiica acesteia, care este și ea elevă la respectiva instituție de învățământ.

Auzind țipete, un profesor care preda într-o sală de clasă alăturată a ieșit în încercarea de a opri atacul, moment în care agresorul a tras în el cu arbaleta, nimerindu-l în piept și ucigându-l. Apoi, agresorul a intrat într-o altă clasă și a atacat un elev cu un cuțit pe care îl avea asupra lui.

De teamă că tânărul ar putea să-și continue seria de atacuri, profesorii și-au ținut elevii în clase. Deocamdată nu se cunosc motivele care l-au determinat pe tânăr să comită atacul.

Elevul i-ar fi spus unui coleg de clasă că are o listă neagră şi că îi va ucide pe toţi cei de pe listă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.