Blur lanseazăun nou album, în aprilie

Trupa britanică Blur va lansa un nou album, care va ajunge în magazine din 27 aprilie. „The Magic Whip” este primul album de studio al britanicilor, după o pauză de 12 ani.

Blur a înregistrat piesele pentru noul material discografic în doar cinci zile, într-un studio din Hong Kong, în mai 2013.

Blur, o trupă britanică de rock alternativ, a fost înfiinţată în Londra, în 1989, de solistul Damon Albarn, chitaristul Graham Coxon, basistul Alex James şi toboşarul Dave Rowntree. Grupul Blur a lansat primul lui album, „Leisure”, în 1991 şi a devenit cunoscut pe plan internaţional pentru albumul „Parklife”, lansat în 1994. Blur, care a experimentat mai multe stiluri muzicale de-a lungul anilor, a avut cel mai mare succes la mijlocul anilor ’90, când presa britanică obişnuia să spună că este singurul rival adevărat al trupei Oasis.

După ce chitaristul Graham Coxon a părăsit trupa, Blur şi-a acordat o perioadă de pauză, între anii 2002 şi 2009, iar liderul grupului, Damon Albarn, a profitat pentru a-şi duce la capăt proiectele solo şi pentru a înfiinţa grupul „virtual” Gorillaz, care s-a bucurat de un succes uriaş.

Cel mai recent album al formaţiei Blur, intitulat „Think Tank”, a fost lansat în 2003.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.