Boală misterioasă în Nigeria, care omoară în 24 de ore

Boala misterioasa in NigeriaO boală misterioasă în Nigeria, care omoară în 24 de ore, ar putea fi cauzată de erbicide. 18 oameni au murit şi alţi cinci prezintă simptomele bolii: dureri de cap, leșinuri și tulburări de vedere.

Primele teste nu au relevat vreo afecțiune virală și nici virusul Ebola, acesta provocând de la începutul anului trecut peste 10.600 de morți, majoritatea în trei state din Africa de vest, respectiv Liberia, Sierra Leone și Guineea.

Conform purtătorului de cuvânt al administrației statului nigerian Ondo, un grup de specialiști, printre care se află și experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), se află în prezent la Ode-Irele și încearcă să elucideze despre ce afecțiune este vorba.

Totuși, în ultimele 72 de ore nu a mai fost semnalat niciun caz de îmbolnăvire și se pare că deocamdată boala nu s-a răspândit dincolo de această localitate.

OMS a confirmat apariția acestei boli misterioase, precum și simptomele enumerate, și a precizat că au fost prelevate fluide corporale de la persoanele decedate și în prezent se efectuează analize.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.