Care vor fi detalile tehnice ale sistemului Windows 10

Sistemul de operare Windows 10 va avea un motor de căutare, Spartan şi un instrument digital de căutare cu comanda vocală. Care vor fi detaliile tehnice ale sistemului Windows 10.

Motorul de căutare, prezentat sub numele de Spartan, este construit pentru a fi mai rapid decât browserul Internet Explorer, pe care Microsoft îl oferă în prezent utilizatorilor de calculatoare. Mai mult decât atât, noul motor de căutare va fi compatibil şi cu tablete, şi cu smartphone-uri, nu doar cu PC-uri.

Companiile vor putea folosi, totuşi, şi browserul Internet Explorer, reprezentanţii Microsoft luând în considerare posibilitatea de a păstra ambele motoare de căutare pe sistemul de operare Windows 10.

Altă noutate a versiunii 10 a sistemului de operare Windows pentru calculatoare este Cortana, un asistent digital cu comandă vocală, disponibil în prezent doar pe sistemul Windows Phone rulat pe smartphone-uri.

Windows 10, care va fi disponibil pentru clienţi începând cu acest an, va fi gratuit pentru utilizatorii versiunilor 7 şi 8.1 şi ai sistemului Windows Phone.

Microsoft a prezentat şi ochelarii „HoloLens”, care generează holograme, şi care vor ajunge pe piaţă până la finalul acestui an. Compania încearca astfel să ţină pasul cu competitorii Google şi Facebook, care investesc pentru a crea dispozitive pentru realitatea virtuală.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.