Ce salariu va primi Catherine Ashton de la UE ca să stea degeaba

După ce își va termina mandatul de ministru de Externe al Uniunii Europene, baroneasa Catherine Ashton va primi un salariu de 470.000 de euro, sumă eșalonată pe trei ani. Potrivit The Telegraph, indemnizația de tranziție nu o obligă pe Ashton să facă nimic, ci o încurajează să stea degeaba.

Este prețul lipsei de independență pentru Catherine Ashton, care îndeplinește și funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Baroneasa va trebui să aibă aprobabre europeană pentru orice alt job, timp de 18 luni după expirarea mandatului european.

„Este important să nu înceapă să își caute de lucru în ultimele luni ale mandatului, să nu își ocupe timpul cu asta”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Pe lângă asta, se încearcă și evitarea unor conflcite de interese.

Salariul imens, pus în balanță cu perfomanțele diplomației europene este criticat de către britanici. Cu atât mai mult cu cât, după ce își părăsește fotoliul de Bruxelles, Ashton își va lua indemnizația plus 300 de lire pe zi din Parlamentul Britanic, unde se poate întoarce imediat.

Iar din 2021, când se va pensiona, baroneasa va primi și o pensie de 61.000 de lire anual de la Comisia Europeană.

Dacă e însă să punem la socoteală și performanțele ministrului de Externe al UE, Catherine Ashton ar trebui să mai aducă niște bani de acasă. Aparatul diplomatic pe care îl conduce este supraevaluat, are cheltuieli foarte mari, iar rezultatele sunt foarte slabe.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.