Cine a planificat atentatele din Belgia

Poliţia belgiană presupune că cel care a plănuit atacurile dejucate este un jihadist plecat în Siria. Abdelhamid Abaaoud ar fi condus operaţiunea din Grecia sau Turcia. Uite cine a planificat atentatele din Belgia.

Abdelhamid Abaaoud are de 27 de ani şi are origini marocane. El a crescut în cartierul Molenbeek din Bruxelles. Tânărul, care a plecat în Siria pentru a se alătura Statului Islamic poate fi văzut în mai multe înregistrări video de propagandă ale ISIS, postate pe Internet. Într-una dintre ele, el conduce un vehicul care târăşte cadavre mutilate ale unor militanţi din această grupare teroristă. Fotografii cu fratele său mai mic, în vârstă de 13 ani, care i s-a alăturat în Siria, pozând cu arme, au făcut furori vara trecută în Belgia.

Potrivit postului flamand de televiziune VTM, ancheta cu privire la celulă a fost deschisă între Crăciun şi Anul Nou, din cauza unor apeluri telefonice suspecte pe care le primea un deţinut din închisoarea Lantin, lângă Liège (est). Ascultări au dezvăluit că Abdelhamid Abaaoud comunica cu presupuşi jihadişti prin intermediul acestui deţinut, care era fratele unuia dintre cei doi suspecţi omorâţi în asaltul dat de poliţie la Verviers (est) joi seara.

Potrivit VTM, apelurile sale telefonice au fost localizate în Grecia. La Dernière Heure adaugă că suspectul ar putea, de asemenea, să se afle în Turcia.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.