Cine era Andreas Lubitz, copilotul care a provocat prăbuşirea avionului Germanwings

Apar detalii despre Andreas Lubitz, copilotul care a provocat prăbuşirea avionului Germanwings. În vârstă de 28 de ani, Lubitz era originar din oraşul Montabaur, în landul german Renania-Palatinat, unde locuia cu părinţii, dar avea şi o locuinţă în Dusseldorf. De altfel, casa părinţilor copilotului este acum păzită de poliţie. Primele informaţii nu duc spre legături ale bărbatului de orgine germană cu vreo celulă teroristă, iar gestul său este inexplicabil.

Andreas Lubitz a fost pasionat de zbor din adolescenţă, când a devenit membru al unui club de aviaţie. În 2008 a început pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial, timp în care a fost însoţitor de bord. „A întrerupt cursurile o perioadă, le-a reluat şi a devenit copilot în anul 2013. A trecut toate examenele practice şi medicale”, a subliniat preşedintele Lufthansa. El s-a angajat în cadrul companiei Germanwings în septembrie 2013, după absolvirea cursurilor de pilotaj ale Şcolii de aviaţie a Lufthansa din Bremen.

Lubitz avea o experienţă de doar 630 de ore de zbor pe avioane de tip Airbus A320. „Copilotul Andreas Lubitz era apt de zbor în totalitate, fără restricţii. Aptitudinile sale erau perfecte, nu existau semne de întrebare. Fusese testat din toate punctele de vedere”, a dat asigurări Carsten Spohr.

Potrivit procurorilor francezi, copilotul Andreas Lubitz a refuzat să deschidă uşa cabinei pentru a permite revenirea pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge aeronava.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Aeronava a căzut în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence. Resturile avionului sunt în Masivul Pic de l’Estrop, la altitudinea de peste 2.500 de metri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.