Coaliția arabă anunță terminarea campaniei aeriene în Yemen

Campania aeriana din Yemen a luat sfarsitCoaliția arabă anunță terminarea campaniei aeriene în Yemen. Riadul a anunţat că „amenințarea” reprezentată de rebelii houti acuzați de legături cu Iranul a fost respinsă și că a început o fază politică. Purtătorul de cuvânt al coaliției, generalul Ahmed al-Assiri, a anunțat „sfârșitul operațiunii +Furtună decisivă+ la cererea guvernului și președintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi.

Intervenția militară a coaliției împotriva rebelilor houti, aparținând minorității zaidi șiite, a fost lansată la 26 martie în Yemen la cererea președintelui Hadi, refugiat în Arabia Saudită.

Generalul saudit nu a exclus însă intervenția coaliției pentru a împiedica acțiunile rebelilor. El a adăugat de asemenea că blocada maritimă va fi menținută.

Coaliția a anunțat în același timp începutul unei noi etape, „Restabilirea speranței”, pentru reluarea procesului politic în Yemen, furnizarea de ajutor umanitar și „lupta împotriva terorismului” într-o țară unde Al Qaida este foarte activă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului saudit al Apărării, loviturile aeriene au reușit „să elimine cu succes amenințările la adresa securității Arabiei Saudite și țărilor vecine”.

Comunicatul se referă mai ales la „distrugerea de arme grele și rachete balistice confiscate de miliția houti și forțele (fostului președinte) Ali Abdullah Saleh în baze și tabere ale armatei”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.