Conturi de Twitter ale publicaţiilor americane, piratate

Conturi de Twitter ale publicaţiilor americane, piratate de hackeri care publicat mesaje false, potrivit cărora Papa Francisc ar fi anunţat declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial sau lupte între Statele Unite şi China.

Potrivit unui mesaj apărut pe contul agenţiei de presă United Press International (UPI), Papa ar fi afirmat că „al Treilea Război Mondial a început”, în timp ce contul cotidianului New York Post informa că portavionul USS George Washington a fost vizat de rachetele chineze.

Un oficial al Pentagonului a precizat că mesajul referitor la ostilităţile cu China este „eronat”.

Ziarul, proprietate a grupului News Corp, condus de Rupert Murdoch, a declarat: „Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru o perioadă scurtă de timp. Anchetăm acest caz”.

Alte mesaje false au evocat convocarea de către preşedinta Rezervei Federale, Janet Yellen, a unei reuniuni de urgenţă, pentru a fixa o dobândă de referinţă negativă.

Un alt mesaj afirma că patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dând asigurări că o astfel de acţiune nu va avea impact asupra conturilor de economii.

Conturile de Twitter ale mai multor au fost instituţii de presă au fost piratate în ultimii doi ani, inclusiv contul agenţiei France Presse şi al BBC.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.