Coreea de Nord a ridicat carantina impusă de Ebola

Coreea de Nord a ridicat carantina impusă de Ebola şi a deschis graniţele pentru turişti. Granițele țării au fost închise pentru turiștii străini la 24 octombrie. Phenianul a impus o perioadă de carantină de 21 de zile cetățenilor străini care intră pe teritoriul său, inclusiv oamenilor de afaceri și diplomaților.

Operatorii de turism specializați în excursii în Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate țări din lume, au anunțat că au fost informați că interdicția de intrare în această țară a fost ridicată și că pot relua rezervările.

Uri Tours, cu sediul în SUA, și Young Pioneers Tours, cu sediul în China, au declarat că situația a revenit la normal. Agenția de presă chineză Xinhua a anunțat că măsurile de carantină au fos ridicate marți pentru toți străinii, cu excepția celor care vin din Africa de Vest.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a interzis participarea unor alergători străini la Maratonul Internațional, care are loc în luna aprilie, pentru a preveni o transmitere a virusului Ebola.

Turismul este o sursă esențială de venit pentru Coreea de Nord, dar această țară, unde penuria de alimente a făcut sute de mii de morți la sfârșitul anilor ’90, și-a închis granițele pentru a preveni apariția unei epidemii.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.