Coreea de Nord nu mai primeşte străini la maraton, se teme de Ebola

Coreea de Nord  mai găsit un motiv de a interzice accesul străinilor în ţară. Phenianul a transmis că se teme de răspândirea maladiei Ebola și ia o măsură drastică. Niciun străin nu va avea voie să participe la ediția de anul acesta a maratonului din Phenian, potrivit BBC.
„Cu regret vă anunțăm că partenerii noștri din Coreea de Nord ne-au informat ca niciun atlet străin – amator sau profesionist –  nu va avea voie să participe la maratonul din Phenian”, se arată într-un mesaj postat Twitter de către una dintre puținele agenții chineze de turism care oferă călătorii în izolatul stat asiatic.
Autoritățile nord-coreene au luat această decizie sub pretextul că există riscul răspândirii virusului Ebola, cu toate că niciun caz de îmbolnăvire nu a fost semnalat în această parte a lumii de la izbucnirea epidemiei în Africa de Vest în urmă cu un an.
Evenimentul sportiv, organizat anual în capitala Coreei de Nord, a fost deschis în premieră străinilor abia în 2014, când 200 de turiști s-au înscris în cursă. Anul acesta numărul lor era estimat la aproape 500. Maratonul este programat pentru 21 aprilie.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.