Datele a 83 de milioane de clienţi JP Morgan Chase, furate de hackerii ruşi

Atacurile cibernetice care au vizat în cursul verii reţeaua informatică a băncii JPMorgan Chase, care au afectat peste 83 de milioane de clienţi, ar fi fost comise din Rusia, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times, în ediţia electronică.

Potrivit unor persoane informate pe această temă, hackerii ar fi acţionat din Rusia şi par să fi avut legături cu oficiali ai guvernului rus. „Ar putea fi represalii pentru sancţiunile” adoptate împotriva Rusiei, a declarat un oficial de rang înalt care este la curent cu informaţiile din acest dosar. „Dar ar putea exista motive mixte, să fure dacă pot sau să vândă orice informaţie pot obţine”, a adăugat el.

Identitatea hackerilor şi motivul atacului îi îngrijorează pe oficialii americani şi pe oamenii de afaceri. De asemenea, este îngrijorător că alte aproximativ nouă instituţii financiare, despre care nu se ştia până în prezent, au fost vizate de acelaşi grup de hackeri. Unii oficiali americani consideră că atacul ar fi avut ca scop să transmită un mesaj către Wall Street şi Statele Unite privind vulnerabilitatea reţelei digitale a uneia dintre cele mai importante instituţii bancare.

Peste 76 de milioane de persoane fizice şi circa şapte milioane de companii au fost afectate de atacurile cibernetice comise în cursul verii asupra reţelei informatice a băncii JPMorgan Chase.

Până acum câteva săptămâni, existau informaţii că atacul cibernetic din perioada iunie – iulie 2014 a afectat conturile a circa un milion de clienţi. Instituţia bancară a dat asigurări că nu există indicii referitoare la accesarea datelor privind serviciile sociale, însă hackerii au obţinut numere de telefon şi adrese ale clienţilor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.