David Gilmour, album solo şi turneu european

Chitaristul legendarei trupe britanice Pink Floyd, David Gilmour, a anunțat lansarea celui de-al patrulea său album solo și un turneu în amfiteatre romane din câteva orașe europene. Concertele vor avea loc în luna septembrie în Croaţia, Franţa, Italia, Germania şi Marea Britanie. Datele concerteleor sunt disponivile pe site-ul oficial David Gilmour.

Acest album solo este al patrulea al chitaristului, care împlinește vineri 69 de ani. Ultima sa lucrare ‘On an Island’ este în stilul și imaginea psihedelică Pink Floyd, cu un accent pregnant asupra părților instrumentale și orchestrației. Albumul, amplu inspirat din sejurul său petrecut pe insula greacă Kastellorizo, conține și contribuții ale compozitorului polonez Zbigniew Preisner și ale artiștilor rock de inspirație folk David Crosby și Graham Nash.

Pentru compozițiile sale muzicale sumbre și texte introspective despre solitudine și izolație, Pink Floyd este considerat unul dintre cele mai mari grupuri muzicale din toate timpurile, cu albume vândute în întreaga lume, precum ‘Dark Side of the Moon’ și ‘The Wall’.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.