Descoperire majoră în tratamentul cancerului

Celule TO descoperire majoră în tratamentul cancerului ar putea ajuta medicii să întărească sistemul imunitar. Astfel, organismul ar putea lupta cu orice tip de cancer sau cu orice virus. Este vorba despre o proteină care a fost descoperită întâmplător, în timp ce erau studiaţi şoareci cu mutaţii genetice.

Proteina, complet necunoscută până în prezent, a fost descoperită de cercetătorii de la Imperial College London, care speră să poată începe testele pe oameni în trei ani.

Inovaţii în tratarea cancerului

Sistemul imunitar încearcă să lupte cu cancerul cu ajutorul celulelor T, dar de obicei pierde lupta, explică The Independent. Proteina descoperită, care a fost numită moleculă limfocită de expansiune (LEM), stimulează producerea de celule T, care ajung să fie în număr suficient încât să învingă cancerul sau alte boli.

„Este pasionant pentru că am găsit un mod total diferit de a folosi sistemul imunitar pentru a lupta cu cancerul. Ar putea duce la schimbarea completă a metodei de tratare a mai multor tipuri de cancer sau viruşi. Este o proteină complet necunoscută. Nimeni nu a văzut-o până acum şi nimeni nu a bănuit că ar exista. Arată şi se comportă diferit de orice altă proteină””, a declarat profesorul Philip Ashton-Rickardt, şeful echipei de cercetători.

Prin cercetarea şoarecilor cu o anumită mutaţie genetică, s-a descoperit că aceştia produc de zece ori mai multe celule T, iar acest lucru este în directă legătură cu proteina LEM, care este prezentă şi la oameni. Sunt necesare noi teste pe animale înainte de a începe testarea pe oameni, dar există şanse mari pentru a fi creat un nou tip de tratament, care îi oferă sistemului imunitar capacitatea de a detecta şi de a ucide celulele anormale.

Cancerul găseşte adesea o cale de a suprima sistemul imunitar, dar tratamentele care repară acest lucru şi le permit celulelor sistemului imunitar să ţintească cancerul sunt promiţătoare. Cercetările în domeniul biologiei sistemului imunitar ar putea ajuta la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente, mărind numărul de celule imunitare care le distrug pe cele canceroase”, a declarat medicul Alan Worsley, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.