Djohar Țarnaev a fost transportat de la spital la închisoare

Suspectul în atentatul de la Boston, Djohar Ţarnaev, a fost transferat de la spital la un centru medical al unui penitenciar din Massachusetts, a anunţat vineri un oficial din cadrul poliţiei pentru postul de televiziune CNN.

Americanul de origine cecenă, în vârstă de 19 ani, a fost transferat la centrul federal medical Devens, situat la 65 de kilometri distanţă de Boston, unde a fost spitalizat în urmă cu o săptămână, după ce a fost grav rănit într-o cursă de urmărire cu poliţia, la câteva zile după atentatul soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi la 15 aprilie.

Djohar Ţarnaev a fost inculpat pentru folosirea unei arme cu potenţial distructiv major şi riscă pedeapsa cu moartea.

Fratele său mai mare, Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, cu care ar fi comis dublul atentat de la maratonul din Boston, a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia săptămâna trecută, cu o zi înainte de arestarea lui Djohar, ascuns într-o ambarcaţiune.

Joi, primarul oraşului New York a dezvăluit că cei doi fraţi voiau să meargă ulterior în acest oraş pentru a comite un atentat în Times Square. Planul lor a eşuat în momentul în care maşina lor a fost urmărită, cursa conducând la moartea lui Tamerlan şi la arestarea lui Djohar, în ziua următoare.

„New York era următoarea lor ţintă”, a declarat primarul Michael Bloomberg, precizând că fraţii Ţarnaev vizau Times Square şi „aveau capacitatea” de a comite un nou atentat.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.