Doi agenţi Secret Service beţi au intrat cu maşina într-o barieră de la Casa Albă

Doi agenţi Secret Service beţi au intrat cu maşina într-o barieră de la Casa Albă. Nu este vorba despre orice agenţi, ci chiar despre Mark Connolly, al doilea în ierarhia dispozitivului de securitate al lui Obama şi George Ogilvie, un supervizor de rang înalt de la Biroul de teren din Washington. Secret Service a deschis o anchetă, iar cei doi au fost retrogradaţi.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 4 martie, când cei doi se întorceau dintr-un bar, unde sărbătoriseră ieşirea la pensie a purtătorului de cuvânt al Secret Service. În timp ce mai mulţi poliţişti şi membri ai Secret Service cercetau un colet suspect, cei doi agenţi au activat girofarul şi şi-au arătat legitimaţiile, încercând să treacă de poartă fără a opri. Agenţii de serviciu au încercat să îi oprească pentru a le testa alcoolemia, dar cei doi ofiţeri de rang înalt au rupt bariera. Incidentul este cu atât mai grav cu cât fusese stabilit conţinutul pachetului suspect.

În aceste condiţii, agenţii de pază ar fi putut să dea drumul câinilor sau să împuşte şoferul, dar şeful de tură le-a ordonat să îi lase să treacă. Este foarte posibil ca scena să fi fost filmată.

„Faptul că în acest eveniment au fost implicaţi agenţi de nivel superior nu este doar stânjenitor, ci denotă o lipsă clară de discernământ într-o potenţială situaţie periculoasă”, denunţă şefii Comisiei pentru supervizarea reformei guvernamentale din cadrul Camerei Reprezentanţilor, republicanul Jason Chaffetz şi democratul Elijah Cummings, citaţi într-un comunicat.

O serie de oficiali din cadrul agenţiei, inclusiv fosta directoare Julian Pierson, au fost nevoiţi să demisioneze în ultimele şase luni, după dezvăluirea mai multor breşe grave în asigurarea securităţii preşedintelui. Un bărbat din Texas, înarmat cu un cuţit, a escaladat gardul Casei Albe, în septembrie, şi a pătruns adânc în sediul preşedinţei înainte să fie reţinut.

O investigaţie internă şi o comisie independentă au relevat probleme grave în cadrul agenţiei.

Comisia, alcătuită din patru foşti oficiali guvernamentali, a conchis, într-un raport publicat anul trecut, că Secret Service este prea închis şi are nevoie de o nouă conducere.

Ea a recomandat ca Pierson să fie înlocuită în funcţie cu un om din afara agenţiei, însă preşedintele Obama l-a numit la începutul anului pe Clancy, un agent care se retrăsese şi care a asigurat interimatul după Pierson.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.