Eric Duncan, prima persoană diagnosticată cu Ebola în SUA, a murit

Prima persoană diagnosticată cu Ebola în Statele Unite, Thomas Eric Duncan, a murit miercuri dimineață la spitatul din Texas.

„Cu tristete si dezamagire profunda vă informăm ca Thomas Eric Duncan a murit în această dimineață la ora 07:15”, a spus purtatorul de cuvânt al spitalului, Wendell Watson, într-o declarație transmisă prin email.

Duncan s-a îmbolnăvit după ce a sosit în Texas din Liberia pe data de 20 septembrie, amplificând temerile referitoare la faptul că cel mai grav focar de Ebola din istorie s-ar putea răspândi și în Statele Unite.

Alți patru americani au contactat virusul Ebola, dar acesta s-a declanșat în Liberia.

Autoritățile americane au anunțat că personalul de pe aeroporturi va monitoriza pasagerii provenind din statele de risc, pentru a identigica eventuale simptome ale bolii.

Și europa se confruntă cu Ebola. Șase persoane sunt spitalizate în Spania, una dintre ele fiind contaminată cu virusul febrei hemoragice. Este vorba despre o asistentă medicală care s-a îmbolnăvit în timp ce îi trata pe cei doi misionari spanioli repatriați. Totuși, Organizația Monidală a Sănătății spune că riscul propagării epidemiei este ‘extrem de scăzut’, chiar dacă sunt inevitabile cazuri izolate.

Poate exista un risc de contaminare accidentală pentru persoanele în contact cu bolnavii, dar poate fi controlat prin aplicarea de măsuri stricte de luptă împotriva infecției, precizează Zsuzsanna Jakab, director regional pe Europa al OMS.

Această reacție a OMS, care se declară gata să ajute țările care doresc acest lucru în privința procedurilor de protecție a personalului medical, intervine după contaminarea unei infirmiere la Madrid, primul caz de îmbolnăvire cu Ebola de pe continentul european.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.