Există Google și după moarte

Google a anunţat joi lansarea unei noi funcţii care le permite utilizatorilor serviciilor sale online precum Gmail sau YouTube să decidă ce ar trebui să se întâmple cu datele care le-au fost stocate după ce vor muri sau nu își mai pot folosi contul.

„Sperăm că această nouă funcţie vă va permite să vă pregătiţi viaţa digitală după moarte, într-un mod care să vă protejeze viaţa privată şi securitatea”, a precizat Google.

Noua funcţie, denumită ‘gestionarul contului inactiv’, este încorporată într-o serie de servicii ale Google, precum serviciul de mesagerie Gmail, serviciul video YouTube, albumele foto Picasa, reţeaua de socializare Google+ şi serviciul de stocare şi distribuire de fişiere Drive.

Utilizatorii pot decide viitorul datelor incluse în conturile lor dacă acestea din urmă devin inactive.

„De exemplu, puteţi alege să vi se distrugă datele, după trei, şase sau 12 luni de inactivitate. Sau puteţi selecta contacte de încredere care să primească datele”, a adăugat Google.

Şi, pentru a evita accidentele, Google precizează că, înaintea oricărei acţiuni, un avertisment va fi trimis pe telefonul mobil al utilizatorului sau pe o adresă alternativă de e-email.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.