Fostul preşedinte egiptean Morsi, condamnat la 20 de ani de închisoare

Mohamed MorsiFostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, pentru implicare în arestarea și torturarea manifestanților în timpul mandatului său. Decizia împotriva liderului Fraţilor Musulmani, care a fost îndepărtat de la putere de armată în 2013, în urma unor proteste faţă de preşedinţia sa, a fost anunţată la televiziunea publică.

Mohamed Morsi a fost achitat de acuzația de incitare la uciderea a doi manifestanți și a unui jurnalist în timpul unei manifestații din fața palatului prezidențial din 2012, pentru care majoritatea observatorilor se așteptau să primească pedeapsa cu moartea.

Alți 12 acuzați alături de Morsi, în principal responsabili ai mișcării Frații Musulmani și ai fostului său guvern, au fost condamnați la 20 de ani de închisoare pentru aceleași capete de acuzare, respectiv ‘folosirea violenței, arestarea și torturarea manifestanților’ cu prilejul unei manifestații de la 5 decembrie 2012 din fața palatului prezidențial din Cairo. Alți doi inculpați au primit 10 ani de închisoare.

Cei 15 acuzați au fost achitați de alte capete de acuzare, un verdict care pare relativ blând în comparație cu pedepsele capitale pronunțate sistematic în alte procese împotriva liderilor mișcării Frații Musulmani, dar și a altor câteva sute dintre susținătorii săi, comentează AFP.

Avocatul fostului președinte Mohamed Morsi a anunțat că acesta va face apel la sentință.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.