FOTO Accident feroviar la New York

Cel puţin şapte oameni au murit în urma unui accident feroviar la New York, în Statele Unite. Printre aceştia, şase pasageri ai trenului şi şoferiţa maşinii care a intrat în coliziune cu trenul. 12 oameni sunt răniţi şi aproape 800 au fost evacuaţi.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 18.30 (1.30, ora României). Coliziunea s-a produs între trenul care asigura legătura între Grand Central şi nordul aglomeraţiei newyorkeze şi au autoturism Jeep Cherokee. Vehiculul a rămas între şinele căii ferate din motive încă necunoscute. Deşi barierele de securitate au fost ridicate şi şoferiţa a încercat să întoarcă maşina, impactul nu a putut fi evitat. Maşina a fost aruncată pe o distanţă de zece vagoane ale trenului, în jur de 150 de metri

La câteva secunde după impact, a avut loc o explozie şi partea din faţă a trenului a luat foc. Anchetatorii studiază acum posibilitatea unei scurgeri de combustibil a autovehiculului, pentru că, în general, în urma unui astfel de impact nu au loc incendii. O parte dintre pasagerii trenului au spart ferestrele pentru a putea cobori.

Nu este prima oară când are loc un accident în această zonă a New Yorkului. Şase oameni au murit în urma unor ciocniri dintre trenuri şi autovehicule în mai puţin de un an. Iar în 2013, patru oameni au murit şi 63 au fost rănite după ce un tren a deraiat la nord de cartierul Bronx din cauza vitezei excesive.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.