FOTO Cele mai liniştite insule greceşti

Grecia rămâne o destinaţie accesibilă pentru vacanţa de vară a multor români. Preţurile, calitatea plajelor şi a apei, dar şi distanţa sunt atuuri pentru litoralul grecesc. Cele mai populare destinaţii, Santorini, Mikonos sau Creta atrag prin facilităţi şi viaţa de noapte. Pentru cei care îşi doresc o vacanţă liniştită, există şi insule mai puţin populate şi frecventate de turişti, o adevărată oază de pace. Vă prezentăm o galerie foto cu cele mai liniştite insule greceşti, pentru o vacanţă de vis.

Insula Kastellorizo

Kastellorizo este o insulă cu doar 492 de locuitori, situată în Marea Egee, în arhipelagul Dodecanez, la 800 de metri de coasta turcă. Clădirea care a dat numele insulei este o fortificaţie din secolul al XIV-lea. Spre deosebire de majoritatea oraşelor greceşti, de un alb sclipitor, portul din Kastellorizo este un curcubeu de clădiri vesele şi colorate. Deşi nu are plaje, Kastellorizo este un paradis pentru iubitorii de scufundări. Peşterile din sud-estul insulei oferă un peisaj magnific, atunci când soarele se reflectă pe pereţi, care devin albaştri. Pe insulă se poate ajunge cu feribotul de la Pireu, doar de două ori pe săptămână.

Insula Halki

Insula Halki este situată tot în arhipelagul Dodecanez din Marea Egee. Se ajunge pe insulă cu feribotul din Rodos, situat la doar şase kilometri. Insula Halki este renumită pentru plajele sale, unele amenjate, iar altele sălbatice, la care se poate ajunge doar pe jos. Deşi are o populaţie stabilă de doar 471 de oameni, insula dispune de numeroase restaurante, unde turiştii se pot delecta cu preparate locale. Dacă vă doriţi o vacanţă liniştită, evitaţi lunile august şi septembrie, când pe insula Halki, insula păcii şi a prieteniei, au loc festivaluri ale tinerilor veniţi din lumea întreagă.

Insula Psara

Insula Psara este situată la 7 kilometri de coasta turcească a Mării Egee. Pentru că nu oferă multe posibilităţi de cazare, plajele sale sunt mai mereu liniştite. Doar turiştii de pe insulele mai mari din apropiere, cum ar fi Chios, care vin cu feribotul, tulbură uneori pacea care domneşte peste insulă. Şi, deşi vă spuneam că locurile de cazare sunt limitate, dacă faceţi rezervare din timp puteţi găsi apartamente sau case de închiriat în sat, pentru o vacanţă de vis.

Insula Koufonisi

Se spune despre insula Koufonisi, de fapt un complex de două insule în zona Cicladelor Mici din Marea Egee, că ar avea cele mai fruoase plaje din Grecia. Insulele sunt despărţie de Creta de un petec de mare care uneori poate deveni capricioasă. Aşa că, dacă vă doriţi să petrecţi o vacanţă într-un colţ de paradis uitat de lume, este bine să vă programaţi plecarea cu o zi înainte de termenul limită la care expiră biletul de avion. Pe insulă se poate ajunge doar cu katamaranul, iar locurile de cazare sunt limitate. Nu există o viaţă de noapte, turiştii care ajung aici sunt cei care vor să se bucure de peisaj şi de plaje excepţionale.

Insula Sikinos

Insula Sikinos din Cicladele greceşti oferă acealaşi standarde de cazare şi peisajele ca şi mult mai aglomeratele Santorini sau Ios din apropiere. Veţi fi încântat de casele tipice greceşti, albe, de plaje şi de tavernele cu mâncare tradiţională. Pe insulă puteţi ajunge cu feribotul şi puteţi lua şi maşina personală, iar cazarea se poate face la preţuri accesibile.

Insula Anafi

Cea mai izolată insulă cicladică din Grecia este Anafi. Doar cu feribotul se poate ajunge la acest paradis izolat, iar drumul din Santorini până aici durează două ore. Insula de 40 de kilometri pătraţi oferă posibilităţi cazare pentru toate gusturile şi buzunarele şi are mai multe plaje mici şi sălbatice, dar şi două plaje mari şi amenajate, cu nisip auriu.

Insula Schinoussa

Insula Schinoussa face parte tot din Micile Ciclade, iar accesul se face cu feribotul de la Nexos. Plajele izolate şi peisajul sălbatic fac din această insulă un loc ideal pentru intimate totală. Facilităţile de cazare sunt variate, de la resorturi de lux, cu numeroase posibilităţi de distracţie, la camere sau apartamente închiriate de la localnici.

Insula Aghatonisi

Insula Aghatonisi este cea mai nordică insulă a complexului Dodecanez. Insula are o configuraţie de coastă şi mai multe golfuri care oferă peisaje spectaculoase. Pe insulă găsiţi locuri de cazare din cele mai variate şi trebuie să ştiţi că accesul pe o parte dintre plaje se poate face doar pe jos sau cu bicicleta.

Insula Donoussa

Insula Donuossa oferă suficientă intimitate încât să fie una dintre destinaţiile preferate pentru nudism. Nu trebuie să vă gândiţi că pe toate plajele de pe insulă se face nudism. Un plus al acestei insule este că majoritatea hotelurilor sunt chiar lângă plajă şi unele dintre ele oferă chiar şi sezlonguri gratuite. Şi oferta pentru copii este bună, cei sub 13 ani au cazare gratuită în multe dintre hotelurile de pe insulă.

Insula Iraklia

Insula Iraklia din Cicladele Inferioare nu oferă o viaţă de noapte activă, ci mai multe circuite pentru pasionaţii de trekking. Plajele sunt excepţionale, cea mai renumită fiind Livadi. Pe insula Iraklia se află cele mai adânci şi mai impresionanate peşteri din întregul arhipelag al Cicladelor.

Insula Marathi

Pe insula Marathi locuiesc doar 12 oameni. Are o singură plajă, nu are drumuri şi nici magazine. Singurul zgomot pe care îl veţi auzi pe insula Marathi vor fi păsările sau caprele. Insula este locuită din 1977 de către familia Emilianos, care a făcut şi un hotel şi o tavernă, pentru a primi cum se cuvine turiştii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.