Germania: Centrala nucleară Emsland a fost închisă

Centrala nucleara EmslandCentrala nucleară Emsland din Germania fost închisă, în urma unui incident de securitate. Ministerul Mediului din Saxonia inferioară a anunţat că nu s-au înregistrat scurgeri radioactive.

Dispozitivele de măsurare au înregistrat o uşoară creştere a nivelului de radiaţii la centrală, iar operatorii RWE Power AG şi E.On SE au decis să închidă temporar centrala veche de 27 de ani, ca măsură de precauţie.

Autorităţile au declanşat o anchetă pe tema acestui incident. Ministerul nu a prezentat alte detalii şi nici nu a precizat când îşi va relua activitatea centrala nucleară.

Centrala de 1.400 de megawaţi, situată în apropierea frontierei olandeze, a fost pusă în funcţiune în 1988. De atunci, produce aproximativ 11 miliarde de kWh de electricitate anual, asigurând alimentarea cu energie electrică a 3,5 milioane de locuinţe, potrivit RWE.

Pe lângă Emsland, în landul Saxonia Inferioară mai funcţionează centrala nucleară Grohnde, care a fost pusă în funcţiune în 1984.

Centrala Emsland urmează să fie închisă permanent în 2022, în cadrul planului Germaniei de a renunţa treptat la energia nucleară.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.