Grecia îşi va plăti următoarea tranşă din împrumul la FMI

Christine Lagarde si Yanis VaroufakisGrecia îşi va plăti următoarea tranşă din împrumul la FMI. Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar Internaţional a anunţat la sfârşitul unei întâlniri cu ministrul grec al Finanţelor, Yanis Varoufakis, că Atena s-a angajat să plătească cele 460 de milioane de euro datorate FMI la 9 aprilie.

„Ministrul Varoufakis și cu mine am schimbat opinii cu privire la evoluțiile actuale și credem că o cooperare eficientă este în interesul tuturor”, a declarat dna Lagarde, într-un comunicat.

Și concluzia este că „am fost de acord că incertitudinea nu este în interesul Greciei și salut confirmarea de către ministru că plata datorată Fondului va fi făcută pe 9 aprilie”, a adăugat ea.

Timp de trei săptămâni, un zvon, alimentat de o scrisoare alarmistă a primului ministru grec Alexis Tsipras către cancelarul german Angela Merkel la 15 martie, avertizează că țara ar putea să nu-și onoreze rambursările următoare, sugerând că Atena nu ar fi capabilă să respecte termenul pentru data de 9 aprilie. Iar o intrare în default ar avea consecințe greu de calculat, potrivit economiștilor.

Grecia este în prezent în negocieri dificile cu partenerii săi din Uniunea Europeană. Ca urmare, țara pare să caute alte tipuri de sprijin: după Christine Lagarde, Yanis Varoufakis se va întâlni luni cu responsabili ai Trezoreriei SUA, printre care Nathan Sheets, subsecretar al Trezoreriei americane pentru afaceri internaționale. El se va întâlni de asemenea cu Caroline Atkinson, consilier al președintelui Barack Obama pentru afaceri economice internaționale.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.