Guvernul este de acord cu desecretizarea licenţelor de la Roşia Montana

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că Guvernul îşi menţine poziţia fermă în privinţa desecretizării licenţelor proiectului minier de la Roşia Montană, fiind aşteptat punctul de vedere al companiei canadiene implicate în acest proiect.

„Ne menţinem poziţia fermă de a desecretiza licenţele, desigur că partea română, partea guvernamentală este de acord cu desecretizarea licenţelor, aşteptăm punctul de vedere al companiei în ceea ce priveşte desecretizarea”, a spus Rovana Plumb.

Întrebată dacă a primit vreun răspuns de la compania canadiană privind solicitarea de desecretizare, Rovana Plumb a răspuns negativ.

„Nu. Am solicitat-o şi public. Cred că înainte de campania electorală, anul trecut, am solicitat desecretizarea licenţelor acestei componente a contractului. De ce? Pentru că este foarte important atunci când vorbim de o resursă naturală şi de un proiect, de un contract care trebuie să se dezvolte în interesul naţional să fie totală transparenţă. Repet, Guvernul este de acord cu această desecretizare”, a afirmat ministrul Mediulu.

Potrivit sursei citate, proiectul de la Roşia Montană este în evaluare la ministerele cu atribuţii în acest domeniu, decizia urmând să fie luată de Guvern.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.