Hackerii au demascat peste 9000 de conturi Twitter legate de ISIS

Numele a aproape 9.200 de conturi Twitter legate de ISIS au fost demascate de hackeri. Grupaţi sub numele XRSone, într-o proiect numit OpISIS, hackeri de la Anonymus, dar şi de la GhostSec şi Ctrlsec au defăşurat o amplă acţiune de identificare a conturilor care ar avea legătură cu jihadiştii.

Hackerii au declarat că scopul lor a fost să facă din internet „un loc mai bun” şi să zădărnicească comunicarea dintre jihadişti, prin identificarea teroriştilor din ISIS care au conturi pe Twitter.

Prin publicarea listei de 9200 de conturi, hackerii speră să mobilizeze conducerea Twitter pentru închiderea conturilor. De altfel, o parte dintre conturi au fost deja închise, dar nu se ştie dacă a fost o acţiune a companiei sau cei care au creat acele conturi le-au închis.

Twitterul este una dintre principalale căi de comunicare, dar şi de recrutare ale jihadiştilor. Nu puţine au fost conturile de pe care li se transmitea tinerilor din Occident că ar trebui să meargă să se alăture ISIS, pentru o viaţă mai bună.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.