Herve Gourdel: Cincisprezece persoane puse sub urmărire penală

Justiţia algeriană a pus sub urmărire penală 15 persoane, în prezent fugare, suspectate de participare la răpirea şi asasinarea lui Hervé Gourdel, un ostatic de origine franceză decapitat în Algeria.

Cei 15 suspecţi, toţi cetăţeni algerieni, sunt urmăriţi penal pentru „înfiinţarea unei grupări armate teroriste”, „luare de ostatic” şi „ucidere din culpă”.

Printre ei figurează Abdelmalek Gouri, cunoscut şi ca Khaled Abou Souleïmane, în vârstă de 37 de ani, şeful Jund al-Khalifa („Soldaţii Califatului”), gruparea care a revendicat asasinarea lui Hervé Gourdel. Un alt suspect important este braţul său drept Abdallah Abou Meriem.

Majoritatea celorlalţi 13 membri ai acestei grupări s-au alăturat islamiştilor înarmaţi pe timpul războiului civil din Algeria, în anii ’90.

Autorităţile algeriene au anunţat marţi că i-au identificat pe autorii răpirii.

Ancheta a fost încredinţată unei instanţe din Alger specializate în dosare legate de terorism şi crimă organizată.

Gruparea islamistă Jund al-Khalifa a revendicat răpirea şi executarea francezului Hervé Pierre Gourdel, un ghid montan francez în vârstă de 55 de ani. Jund al-Khalifa, o grupare afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată „Mesaj de sânge pentru Guvernul francez” în care a prezentat executarea ostaticului prin decapitare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.