În avionul prăbuşit în Franţa erau pasageri spanioli, germani şi turci

În avionul prăbuşit în Franţa erau pasageri spanioli, germani şi turci. Potrivit premierului spaniol, 45 dintre pasageri erau iberici. Ministerul român al Afacerilor Externe a întreprins demersuri, prin intermediul ambasadelor din străinătate, pentru a afla dacă pe lista de pasageri figurează şi cetăţeni români.

Pe aeroportul din Barcelona, de unde a decolat cursa 4U9525 Germanwings cu destinaţia Dusseldorf a fost organizată o sală de aşteptare pentru rudele celor care se aflau în avionul prăbuşit în Alpii Francezi.

Un avion de pagaeri s-a prăbuşit în Franţa

După ce iniţial s-a anunţat că la bordul avionului erau 148 de oameni, cifra a fost revizuită la 150. Germanwings, compania care opera avionul Airbus A320 a transmis că în abionul prăbuşit erau 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Echipele de căutare care au ajuns la locul accidentului au confirmat că nu există supravieţuitori. Mai multe cadavre au fost găsite lângă aparatul de zbor. Fuselajul avionului ar fi rămas aproape intact. Zona în care se desfăşoară căutările este una izolată şi înzăpezită, în care accesul se face dificil.

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Francois Hollande şi premierul spaniol Mariano Rajoy au purtat o discuţie telefonică. Angela Merkel şi-a anulat toate întâlnirile, iar vizita de stat a regelui Felipe al Spaniei în Franţa a fost anulată. După ce s-a întâlnit cu preşedintele Hollande la Palatul Elysee, regele Spaniei s-a întors de urgenţă în ţară.

În sudul Franţei, unde s-a produs accidentul, s-au deplasat atât ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, cât şi ambasadorul Germaniei la Paris şi Ministrul Transporturilor de la Berlin.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.