Incident armat la frontiera dintre Macedonia şi Kosovo

Incident armat la granita dintre Kosovo si MacedoniaIncident armat la frontiera dintre Macedonia şi Kosovo. Aproximativ 40 de presupuşi membri ai unei grupări de gherilă din Kosovo au pătruns ilegal, marţi, pe teritoriul Macedoniei, unde au atacat o secţie de poliţie, rănind patru poliţişti, anunţă Ministerul macedonean de Interne. Incidentul a fost catalogat drept un atac terorist.

Atacul a avut loc marţi după-amiază la o secţie de poliţie din localitatea macedoneană Gosince, situată în apropierea frontierei dintre Macedonia şi Kosovo.

Patru agenţi de poliţie au fost sechestraţi, încătuşaţi şi bătuţi de cei 40 de kosovari de etnie albaneză.

„Cei 40 de indivizi înarmaţi aveau simboluri ale Armatei de Eliberare din Kosovo (KLA/UCK); vorbeau în albaneză, i-au dezarmat pe agenţii de poliţie şi au spus că vor ţara lor şi că nu acceptă Acordul de la Ohrid. Considerăm că este un atac terorist”, a comunicat Ministerul macedonean de Interne.

Un convoi al serviciilor de securitate macedonene a fost trimis de urgenţă în satul Gosince, situat la frontiera dintre Macedonia şi Kosovo.

„Agresorii sunt membri ai grupului de gherilă Armata de Eliberare din Kosovo (KLA/UCK). Au spus că vor un stat albanez”, a confirmat un oficial din cadrul Ministerului macedonean de Interne, Ivo Kotevski.

Potrivit unor surse, agresorii le-au cerut poliţiştilor să părăsească satul de frontieră, avertizând că data viitoare vor fi omorâţi. La final, cei 40 de indivizi au fugit înapoi în Kosovo.

Armata macedoneană a fost implicată într-un scurt conflict cu gherilele UCK în anul 2001, încheiat cu Acordul de la Ohrid.

Fosta regiune sârbă Kosovo, cu populaţie majoritar albaneză, şi-a proclamat independenţa în februarie 2008, după războiul dintre gherilele albaneze şi armata sârbă din perioada 1998-1999.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.