Iranienii caută victimele cutremurului printre ruine, cu lopata

Iranienii caută victimele cutremurului de marţi printre ruine, cu lopata. Cel mai puternic seism care a zguduit Iranul în ultima jumătate de secol a fost de 7,8 grade. Unda seismică a fost resimţită puternic în Pakistan şi a ajuns până în capitala indiană şi în Emiratele Arabe Unite. Numărul victimelor cutremurului din Iran nu este sigur.
Se vorbeşte despre cel puţin 40 de morţi în Iran şi în Pakistanul vecin.

Cele mai afectate regiuni se află în zone retrase, unde autorităţile ajung cu greu. În primele ore după cutremur, oamenii au luat lopeţi şi au început să îşi caute membrii familiior sau bunuri rămase întregi, printre ruine.

În câteva secunde, case întregi au fost rase de pe faţa pământului, era apocaliptic, a povestit un localnic. Mai mult, nervii oamenilor au fost puternic zguduţi de o a doua replică puternică ce a avut loc miercuri, în timp ce îşi plângeau morţii.

În ciuda faptului că realaţiile diplomatice între Washington şi Teheran sunt îngheţate, SUA şi-au oferit ajutorul pentru Iran şi Pakistan. Şi secretarul general al ONU, BAn Ki-Moon, a prezentat condoleanţe celor două ţări şi a exprimat posibilitatea de a ajuta „în cazul în care acest lucru va fi cerut”.

Mai mult de 20 de sate iraniene au fost puternic afectate de cutremur.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.