ISIS a anunţat că un american jihadist a comis un atentat sinucigaş în Irak

ISIS a anunţat că un american jihadist a comis un atentat sinucigaş în Irak. Ţinta au fost forțele guvernamentale irakiene, care au declanșat o ofensivă pentru a recuceri orașul Tikrit din mâinile jihadiștilor.

„Fratele Abu Dawoud al-Amriki (americanul — n. r.), fie ca Dumnezeu să-i primească sufletul, a intrat cu un camion plin cu explozibili într-un adunare” formată din militari ai armatei irakiene și oameni ai milițiilor aliate, a anunțat postul de radio al grupării ISIS, fără a furniza amănunte suplimentare privind identitatea atacatorului kamikaze.

Potrivit aceleiași surse, atentatul s-a soldat cu mai multe zeci de morți și răniți.

Pe conturile pro-SI de pe rețelele de socializare s-au difuzat imagini cu atacul, precizând că a avut loc luni în apropiere de Samarra, un oraș din provincia Salaheddine, și o imagine cu tânărul cagulat care l-a comis. Atentatul nu a fost confirmat din alte surse.

Oraşul Samarra este controlat de către guvernul irakian şi a servit drept punct de lansare a ofensivei pentru recucerirea oraşului Tikrit.

Comandanţii armatei au anunţat că au dificultăţi, pentru că jihadiştii folosesc tactici de gherilă, maşini capcană şi lunetişti. ISIS, care a preluat controlul unor regiuni vaste din Irak şi Siria recurge adesea la combatanţi străini pentru atentate sinucigaşe.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.