ISIS continuă măcelul: 150 de execuţii în Irak, 47 în Libia

ISIS continuă măcelul. 150 de ostatici, civil, au fost ucişi, la Al-Baghdadi, în Irak. În Libia, 47 de oameni au fost ucişi, iar alţi 80 au fost răniţi în trei atentate cu vehicule-capcană la Al-Qubah, la 35 de kilometri de oraşul Derna, centrul ISIS din Libia.

Organizaţia teroristă sunnită a revendicat atacurile, explicând că sunt un act de răzbunare faţă de raidurile aeriene lansate de Egipt ca reacţie la decapitarea a 21 de ostatici creştini.

Orașul Al-Baghdadi din Irak este situat la 5 kilometri de baza aeriană Ain al-Assad unde militari americani îi pregătesc pe soldații irakieni, se află de peste o săptămână sub asediul SI.

Susținute de luptători kurzi și de forțe aeriene americane, trupele guvernamentale irakiene au lansat în ultimele luni mai multe contraatacuri împotriva militanților SI.

Potrivit unor oficiali militari americani, în aprilie sau mai va fi lansată o operațiune pentru recucerirea orașului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, dacă forțele irakiene și kurde vor fi pregătite până atunci.

Operațiunea va implica 20.000-25.000 de militari, a explicat un reprezentant al Comandamentului Central al SUA de la Tampa, statul Florida.

Mosul este un punct strategic întrucât se află într-o zonă bogată în petrol. În prezent, între 1.000 și 2.000 de luptători ai SI asigură controlul asupra orașului, care a fost capturat în iunie de la trupele irakiene. Milițiile radicale sunnite controlează și zone semnificative din Siria vecină și există informații potrivit cărora SI și-a înființat celule și în Libia, țară dominată de haos.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.